Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Οι ανάγκες μας δεν γίνονται μακέτα


Για άλλη μια φορά οι Θεσσαλονικείς γινόμαστε μάρτυρες μιας κακόγουστης φάρσας της κυβέρνησης. Η κ. Μπιρμπίλη μας παρουσίασε τις προβλέψεις και τις προθέσεις της κυβέρνησης για τη Θεσσαλονίκη, ύψους 2 δισεκατομμυριών ευρώ. Οι οποίες μάλλον κατα λάθος βαφτίστηκαν "πρόγραμμα 2012". Μόνο που αυτή η παρουσίαση έχει τόση σχέση με το πρόγραμμα και είναι τόσο ρεαλιστική, όσο και η έκθεση του Γιωργάκη και της Μαρίας στο σχολείο, όταν γράφουν για την πόλη που ονειρεύονται. 


Η κ. υπουργός θα έπρεπε να ξέρει ότι αυτά τα έχουμε ξαναδεί και τα έχουμε ξανακούσει πολλά χρόνια νωρίτερα. Έχουμε χορτάσει μελέτες και μακέτες που σχεδιάστηκαν για τη Θεσσαλονίκη, χωρίς, όμως, τους Θεσσαλονικείς. Το γεγονός βέβαια ότι δεν υπήρξε καμία δέσμευση για χρονοδιαγράμματα μαρτυρά ότι δεν υπάρχουν και προθέσεις για την υλοποίησή του δήθεν προγράμματος 2012. Θα ακολουθήσει τη μοίρα και των υπόλοιπων μελετών και μακετών. Θα μπει σε κάποιο συρτάρι για να ξαναβγεί λίγο πριν τη ΔΕΘ ή τις επόμενες εκλογές.
 
Θα πρέπει να αναρωτηθούμε, όμως, για τη σκοπιμότητα της παρουσίασης.  Όλα αυτά που δεν μπορούσαμε να κάνουμε τόσα χρόνια, ήρθε η ώρα να γίνουν πράξη; Τώρα; Μέσα στην χειρότερη οικονομική κρίση και λίγο πριν τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση;  Η κ. Μπιρμπίλη ίσως και να το γνώριζε αποφάσισε όμως να κάνει την ανακοίνωση τώρα. Τυχαίο; Δεν νομίζω.
  
Η δική μας απάντηση, όμως, είναι ότι οι ανάγκες μας δεν μπορούν να γίνουν μακέτα. Τα προβλήματα τις καθημερινότητας δεν αντιμετωπίζονται με μελέτες. Χρειάζεται δουλειά και τώρα ήρθε η ώρα της γενιάς μας να δουλέψει, να διεκδικήσει, να δημιουργήσει, τη Θεσσαλονίκη που ονειρευόμαστε, τη δική μας Θεσσαλονίκη, που δεν περιμένει, δεν γκρινιάζει, πρωταγωνιστεί! 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου